Bezina-völgyi Erdei Vasút (Márianosztra - Nagyirtás)
 

 

 

 

 

 

A Bezina-völgyi Erdei Vasút más néven a Márianosztra-Nagyirtás EV, a Transzbörzsönyi Kisvasút - és még sorolhatnánk - az 1920-as években létesült az erőben kitermelt fa elszállítása miatt, amíg a '70-es években be nem zárták. 2015-ben az Ipoly Erdő Zrt. Uniós és saját forrásokból újra megépítette a vonalat majd 2016 tavaszától már turisztikai céllal üzemel, hogy az idelátogatókat végig vigye Nagyirtástól Márianosztráig a Bezina patak völgyében. 

 

Cím: 2629 Márianosztra, Börzsönyi út 5. (vasútállomás)

Tel: 06/30 633-0466

Email: bezinavolgyiev@gmail.com

 

 

 

 

 

 


 

 

 
 
 

 

Tájékoztató! 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a 2016-ban átadott új kisvasúti szakasz (Márianosztra - Nagyírtás) összeköttetést biztosít a Börzsöny Kisvasút (Szob - Márianosztra) és a Nagybörzsönyi Erdei Vasút (Nagyírtás - Nagybörzsöny) között, de az eltérő tulajdoni és üzemeltetői viszonyok miatt jelenleg három szakaszban üzemel a Szob és Nagybörzsöny között húzódó kisvasúti vonal, amelynek keretében Márianosztrán és Nagyirtáson csak átszállással juthatnak el a vonal egyik végpontjából a másik végpontjáig, illetve ebből adódóan a díjszabás is három szakaszra bontódik, melyeket megtalál az adott vasút díjszabásánál! 

Természetesen szervezés alatt áll az átszállások megszüntetése, de addig is az üzemeltetők szíves türelmüket és megértésüket kérik!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Márianosztra állomás

Nagyirtáspuszta állomás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0.016 mp